fredag 13 januari 2012

Besök hos nya veterinären!

Hej på er! Hoppas det är bra med er och era hundar!

Här kommer en uppdatering om Pelle och hans väl och ve (för den som orkar, annars kan ni sluta läsa ungefär här och det är helt okej med mig. Men om du slutar läsa här och tror att du ska få den muntliga versionen bara för att du inte orkar fortsätta läsa, så kommer du inte få den. Jag orkar nämligen inte dra allt fler gånger).

Japp. i onsdags åkte vi till Veterinärgruppen i Tygelsjö (http://www.veterinärgruppen.se/) , och deras hudspecialist Johanna. Johanna läste igenom Pelles "bibba" till journal och sen drog vi igång. Diskuterade mediciner Pelle har gått på o går på, vad fungerar - vad fungerar inte osv. Johanna kom med många små tips som man kan göra i vardagen hemma för att underlätta för Pelle. Till exempel att torka av hans biabädd varje dag, bada honom ofta eller iallafall skölja av honom så att kvalster och damm inte hänger kvar i pälsen och irriterar.
Vi ska sluta med Nordic färskfoder och prova ett nytt allergifoder som innehåller lax. Säljes endast i 6,5 kg påsar och kostar lite över 500 spänn styck.

Atopica ska vi gå upp och ge varje dag igen ett par månader (plånboken skriker av ångest ungefär vid detta laget), och vi ska fortsätta ge antibiotika 3 veckor till. Däremot fick vi (jepp, FICK, som i gratis!!!) ett annat schampo att bada tassarna i, samt bomullspads som är klara att använda med något bakterihämmande medel i om man inte skulle orka/ ha möjlighet att bada tassarna vid något tillfälle. Jisses, jag var som en urvriden trasa efter besöket med all information och diskussion...

Men, det kändes bra. Jag fick förtroende för Johanna, hon verkar vara erfaren och kreativ i sitt sökande efter lösningar för Pelle.
Att Pelle dessutom fick allergi-godis var ju inte helt fel... Sen ställde Pelle sig och glodde mot fönstret där hon förvarade godiset. Mycket demonstrativt kan jag säga...
När vi sen skulle betala ute i mottagningsrummet, fick Pelle allergi-godis IGEN av tjejen som stod där bakom. Herregud, han ville ju knappt gå därifrån!

Så tack till Barbara med sin gula labbe Helios (som jag aldrig träffat IRL) som tipsade oss om Veterinärgruppen, jag hade nästan gett upp hoppet!

5 kommentarer:

Smilla&Hobbe sa...

Smilla tror att Pelle skulle må mycket bättre om hans husse och matte ger honom allergigodis (eller annat godis av vad slag det vara må)jätteoftare!!

Barbara & Helios sa...

Aaawww så fint att höra.
Jag hoppas verkligen att allt kommer hjälpa och att plånboken kommer kunna återhämta sig efter ett tag - men framför allt att Pelle blir pigg och glad igen. :)
Här städas det varje dag och Helios går själv in i duschen efter varje promenad för att skölja av tassarna. :)
LYCKA TILL.

Barbara & Helios sa...

PS: Som mellanmål får Helios morötter och gurka. :) Gillar Pelle sådant?

Anonym sa...

Släng iväg ett mejl till mig! Jag har en liten tik med hudallergi. Vi kanske kan utbyta råd och tips och jämföra erfarenheter med veterinär? post.jennie@gmail.com
livetenligtjennie.wordpress.com

Unknown sa...

Hahahaha, han är väl labrador???