onsdag 4 april 2012

Celebert besök

DUMLAN kom på besök med familj! Givetvis hittade hon sin vän, pipegrisen!

Pelle hittade en liten, liten, liiiten pinne som tydligen var intressant.

Småhussarna röjde inne i lekrummet med gästspel av Pelle och Dumlan.


I lördags fick vi besök av Pelles systerdotter Dumlan och hennes familj. Det blev en massa spring och stoj, och Dumlans lycka var gjord när hon hittade pipegrisen i trädgården. Hon släppte inte den så länge de var ute! Kärt återseende kan man ju säga. Pelle var på gott humör denna dag, och sprang (japp, ni läste rätt) och lekte med Dumlan. Spring med knuff är Pelles favoritlek, så det blev en del sånt.
Hussarna och mattarna samt småhussarna fikade, och allergihundar som Pelle och Dumlan är, fick de inte smaka NÅGOT. En skymf i en labradors ögon tror jag men så är det tyvärr.
Sen lekte småhussarna loss. Misstänkter att om något år rastar vi småhussarna i trädgården medans hundarna får ligga inne och vila...

I söndags var det mattes födelsedag, och då fick Pelle inte smaka något då heller, och inte hade faster Marie något i sin väska som var tillgängligt som förra året. Typiskt! Däremot var gammelhusses labbe Vitus med, så det blev socialt umgänge istället. Känns som att vi bara umgås med labradorer? Måste ändra på det...

Igårkväll betalade jag anmälnigsavgiften till Rallylydnadstävling på Trelleborgs brukshundklubb som är i slutet av april. Vi har ju börjat träna så smått när dagsformen på tassarna tillåter det. Dock piper Pelle sig igenom banan fortfarande, av glädje och lite stress. Någon som har ett bra förslag? Försöker belöna mer under banans gång, men jag vet inte... tycker inte att det hjälper något vidare? Försöker förbereda honom och få in vetskap om hur momentet går till genom att säga kommando men jag tror att jag missar något. Tips någon?

1 kommentar:

Hobbe å Smilla sa...

Vår husse säger till oss med sträng röst att vi ska vara tysta när vi skäller. Och då är vi det oxå-NOT!