tisdag 24 april 2012

Nytt foder!

Idag var vi åter hos Johanna på Veterinärgruppen i Tygelsjö. För tillfället är Pelle inne i en bra period, och han får dagligen Rimadyl vilket gör honom smärtfri och inbjuder mer till lek med andra hundar.
Johanna tipsade om ett nytt foder som funnits på marknaden i mindre än en månad. Det ska vi testa! Här nedan är lite info som jag hittade på Royal Canins hemsida. Billigare var det också minsann... =)


ANALLERGENIC är ett dietiskt helfoder avsett för hundar med avsikt att minska intolerans mot ingredienser och näringsämnen. Utvalda och mycket väl hydrolyserade proteinkällor. Särskilt utvalda och renade kolhydratskällor.
Fodermedelsallergi med dermatologiska och/eller gastrointestinala symptom
Fodermedelsintolerans
Inflammatorisk tarmsjukdom (IBD)
Oligopeptider med rekordlåg molekylvikt för att minska risken för fodermedelsallergi / intolerans.

Produktionslinjen är designad för att minimera risken för kontamination.En kombination av niacin, inositol, kolin, histidin och pantotensyra hjälper till att reducera vätskeförlusten genom huden och förbättrar hudbarriären. Detta hjälper huden att bevara sin fuktighet och stärker dess skyddande effekt.Ett samverkande antioxidantkomplex (vitamin E och C, taurin och lutein) minskar den oxidativa stressen och hjälper till att neutralisera fria radikaler.

1 kommentar:

Hobbe å Smilla sa...

Å oligopeptider också minsann, jo man tackar! Hoppas morbror Pelle blir bättre. Å eftersom det är billigare kanske han kan få lite större portioner...?