onsdag 19 oktober 2011

Sista halmstrået?

Svindyr medicin!

Usch, det har banne mig inte varit några bra dagar den senaste tiden för Pelle. Tassarna har svullnat upp till dubbel storlek och han har knappt velat röra sig alls, så ont har han haft.
Kom överens med veterinären i måndags att vi lägger av med bakteriesprutorna direkt, de bara förvärrar saker. Alltså var Pelle inte en av de 70 % som svarar positivt på den behandlingen. Vi slutar även omgående med antibiotikan samt med allergen sprutorna (som han får en gång i månaden), då jag inte tycker de har någon verkan. Eller ja, det är ju svårt att säga eftersom vi inte vet hur det skulle vara utan dem men vi provar iallafall. Skulle det visa sig att han blir sämre börjar vi med dem igen. Kortisonen fortsätter vi med och börjar med ett nytt läkemedel som heter Atopica, som man sedan ersätter kortisonet med men just nu kör vi parallellt med dem.
Atopican är lite av ett sista halmstrå, jag håller alla tummar och tår att detta ska göra under för Pelle. Tyvärr är Atopican svindyr (650 spänn för 10 dagars behandling, och vi ska ha minst 30 dagar innan vi går över till varannan dag), men med alla veterinärbesök och alla andra mediciner så är vi väl redan uppe i den summan.

Och, det är han ju väl värd min lille hund...
Världens bästa Pelle!

3 kommentarer:

Smilla&Hobbe sa...

Vi håller 20 fingrar och minst lika många klor här hemma för att den nya meducinen ska funka!!

Töserna i Skurup sa...

Pellen är bäst!

Ingrid sa...

Stackars Pelle o dig med. Hoppas detta hjälper. Skit när våra älsklingar blir dåliga. va fan finns där inget naturmedel som hjälper men du har väl provat allt. Håller tummarna för Pelle!Världens finaste labbe!