torsdag 4 september 2008

Premiär bada!

Var i Skurup igår, och fick av mamma hedersuppdraget (?) att bada 2 av valparna. I med leksaker i badkaret och sätta på duschen lite försiktigt.
Man vill ju att valparna ska ha en positiv upplevelse av proceduren att bada. Så vi lekte med leksakerna och bet i duschmunstycket och plaskade, för att sedan succesivt blöta ner valpen. Allt gick bra tills schamponeringen, då tyckte valparna att det fick räcka. Så då lekte vi lite igen och sen sköljde vi av schampot. Pelle bevakade hela tiden (med skräck att själv hamna i badet?) på behörigt avstånd.
Att bli torkad tyckte valparna var desto roligare, man kan ju bita i handduken och låtsas döda den!

Igår var sambon och jag och tittade på klinkers till hallgolvet, och har nog enats om en svart halvblank platta som har lite skiftningar i sig. Nu ska det bara beställas och läggas också...
Ikväll bär det av till brukshund klubben, första tillfället på kursen som jag ska vara medtränare till. Ska bli skoj att träffa deltagarna och deras hundar!

1 kommentar:

Anonym sa...

Nä hon har inte gjort så här innan o det kvittar vad jag gör, som när hon e frisk o vi "koppel-tränar" hon lyssnar inte, får ingen kontakt alls m henne, bara springer runt o alltså hon får ingen luft så det e i samband m detta m operationen, men tror du det kan ta nån skada om man använder det nu i kasnke 1 vecka tills hon e frisk igen?! Jag vill inte nåt ska hända men känner att det funkar inte m vanligt halsband just för hon springer o drar så mycket så hon inte får luft..