onsdag 17 mars 2010

Galen besökare!

Lotta och Dumlan!

Dumlan och Lotta!

Å vi pratar inte om någon galen-briard (även om vi gillar Kimba)! Vi pratar tokig labradortös på 10 månader! Vi fick idag den stora äran att träffa Lotta och Dumlan. Förra gången Dumlan var här, var när vi hade släktträff med Hobbe och Smilla samt Skurupsgänget, och då for Dumlan runt som en toka med pipegrisen i munnen. Även idag hittade Dumlan pipegrisen, men eftersom vi var inomhus var tempot något lägre.

Dumlan är väldigt lik sin mamma Isa, till sättet. Samma turbo motor och har väldigt snabbt att fatta olika övningar.

Lotta och Dumlan fick träna på att kalla in, i vardags situationer för de behövde de träna på. Vi började i trädgården med en lång-lina på (Pelle stod innanför altandörren och stirrade avundsjukt på). Sedan avancerade vi ut i byn, och hittade en och annan "go" fläck som fick agera störning när Lotta kallade in. Dessutom fick Lotta jobba sig varm med att leka vilt med Dumlan som belöning, och DET tyckte Dumlan var himla skoj!

Det är roligt att träffa och prata med Lotta, då hon är utbildad IMMI instruktör (http://www.immi.nu/), vi har liknande tankesätt fast vi är utbildade inom olika grenar i hundtränar världen. Gissa om vi babblade mycket?

Så tack till Lotta och Dumlan för en väldigt trevlig eftermiddag!
Ps: Nu ska jag gå och vila...

Inga kommentarer: