tisdag 9 mars 2010

Ur Sydsvenskan:

Hundägare polisanmäld för lösspringande rottweiler
Av Tommy Lindstedt
Publicerad 9 mars 2010 6.30 Uppdaterad 9 mars 2010 15.38

En hundägare har polisanmälts för att inte ha sin rottweiler kopplad. Kvinnan försvarar sig med att hunden inte är farlig utan bara gillar att jaga cyklister. (Ja, nått nöje får väl hundstackaren ändå ha???! Å det är väl bra motion för rottisen att springa efter cyklister!)

LUND. Flera polisanmälningar har gjorts mot hundägaren. Bland annat av en kvinna som tillsammans med sin hund passerade hundägarens hus då rottweilern och en terrier rusade mot dem. Enligt kvinnan ska rottweilern ha hoppat upp mot henne och nafsat henne i jackärmen. (Jag är mer rädd för en terrier än en rottis faktiskt. Terrier är banne mig mer ettrig!)

Även grannar till hundägaren har klagat över att hundarna springer lösa utan tillsyn medan hon är borta. I ett polisförhör har en av dem påtalat att hundarna utgör ett hot mot dem och andra personer som passerar huset och strövområdet där omkring. En av grannarna anser att polisen borde omhänderta rottweilern.

Kvinnan som äger hunden har i polisförhör uppgett att "hunden är extremt snäll och att den aldrig bitit någon". (Hittills ja!)
Hon har även sagt att rottweilern gillar att jaga cyklister och att ju fortare någon cyklar desto "roligare tycker hunden det är att springa efter". Därför har hon uppmanat folk som passerar huset att hoppa av cykeln för att istället leda den förbi fastigheten. (Det verkar som att kvinnan anser att samhället ska anpassa sig efter henne istället för tvärtom, kanske vore problemet avlöst om kvinnan kopplade sin hund. Känns lite som Don Quijoutes kamp mot väderkvarnarna?)

Förra året skickade polismyndigheten ett brev till hundägaren. Hon uppmanades då att hålla rottweilern kopplad. Om inte det skedde riskerade hon att få hunden omhändertagen med hänvisning till lagen om tillsyn över hundar och katter.
Nu har hon åter polisanmälts för att inte hålla hundarna kopplade.

Vad ska man säga? Tänk om kvinnan kunde bege sig ut och cykla med rottisen? Så trevligt det hade varit för alla inblandade! Rottisen fick springa, allmänheten känna sig tryggare och kvinnan fick en lugn stund utan polisanmälningar...

1 kommentar:

Hobbe sa...

Min kompis Anders är världens största Rottis, han är säker 2 meter lång och proportionerligt byggd. Men jag tror inte att han kan cykla, jag måste fråga honom...