tisdag 13 januari 2009

Aktivera mera

Vi brukar låta Pelle bära ut brödkorgen (om den är tom vill säga...) till köket när vi har fikat klart. Det ligger ju i en labradors natur att bära saker!

Häromdagen glömde vi att ge Pelle brödkorgen och vi gick ut i köket för att sätta in disken, då kommer Pelle själv med brödkorgen! Han har alltså själv tagit den från soffbordet... Inte kan man skälla på honom, för att han tog den själv! Det var ju vi som tabbade oss...

Det är bra att göra vardagsträning för hunden! De vill ju ha något att göra, precis som vi människor! Hur kul är vårt liv om vi går helt sysslolösa om dagarna!? När man säger aktivera tänker de flesta på fysiskt ansträngande aktiviteter men det är även viktigt att aktivera "huvudet" på sin hund. Låt dem få uppgifter att själv lösa (mycket lätta till att börja med, om de är helt ovana)!

Tips på vad man kan göra för vardags sysslor är att låta hunden bära tidningen/posten, hjälpa till att ta av kepsen/mössan på matte, lägga sina leksaker i en låda, leta efter gömt godis i vardagsrummet, ja det finns hur mycket som helst!

1 kommentar:

Anonym sa...

haha lille Pelle han e för söt!!! Hur kan ni nu glömma ge han brödkorgen? stackars lilla Pelle då får han ju ta den själva :D