söndag 1 februari 2009

Valpkurs och skogsmullar

Sambon och Pelle i bokskogen.

Lördagmorgon. Klockan ringde halv sju. Klockan nio börjde valpkursen i Svedala och innan dess ska man ha ätit frukost, rastat Pelle och gett honom mat.
Pelle fick följa med till klubben och innan kursen tränade vi på lite olika moment. Inkallning (gick kanon), apporten (gick bättre), vi tränade även att slänga iväg apporten och springa och hämta den vilket var jätteskoj! Linförigheten gick också bra, han blir bättre och bättre på positionerna vilket vi tränat på en del.

Valpkursen gick bra, det är roligt att diskutera olika lösningar och beteenden med ägarna. Sen är ju valparna himla söta också...

På eftermiddagen gick sambon, Pelle och jag 7 km rundan i bokskogen. Vi började gå vid halv fyra tiden och innan vi kommit tillbaka var det ganska så mörkt i skogen. Men jag gillar det! Rådjuren börjar komma fram (och Pelle blir helt tokig när han ser dem), man hör hur det prassar i snåren. Jag la ett minispår till Pelle, under rundan, och gömde hans pipeboll på slutet men han slet sig från husse, så jag fick ta honom och husse fick lägga ett nytt på andra sidan stigen. Oj vad Pelle fick jobba och så kul han tyckte att det var (men han slarvade lite, men så är det när man har bråttom). Han ignorerade t.o.m ett rådjur längre bort så fokuserad var han!

När vi kom hem var vi trötta, men vi orkade se "Bee movie" som gick på Canal +...

Inga kommentarer: