onsdag 22 april 2009

Nattvakten.

Pelle har haft det lite arbetsamt i natt. Med jämna mellanrum har han vaknat och lyssnat efter husse. Lättväckt som jag är, har även jag vaknat... Suck.

Igår besökte Pelle och jag vår veterinär Kristin hos Veterinärena på bruksgården. Innan vi kom in ställde jag honom på vågen och kan konstatera att man har en matglad labrador... Usch, 3 kg har han gått upp den lilla tjockisen! Vi bytade ju foder för ett tag sedan och den rekommenderade dosen vi fick då stämmer överhuvudtaget inte. Har ju visserligen sett att han har lagt på sig och vi håller redan på att dra sakta ner på maten, men 3 kg? Oj, oj, oj...
Varför var vi då hos veterinären? Jo, Pelle har fått svamp mellan trampdynorna på framtassarna vilket innebär att han har blivit väldigt känslig att gå på hårt och grusigt underlag. Han har fått detta för att han har väldigt "täta" tassar och då bildas det fukt vilket i sin tur leder till... svamp. Så nu går han på anti-svampmedicin, tassbad och en uttorkande spray. Men, som tur är, går det rätt fort att kurera.

Har försökt lägga ut bilder men idag vill det sig inte, ska försöka igen ikväll!
Ha det gott idag!

4 kommentarer:

Jenny sa...

Uff uff... krya på dig Pelle!!!

Birgitta, Isa, Chillie, Curry o Puh sa...

Vi tänker alla på Pelle och Anna.

Pamela sa...

Stackars Pelle! Hoppas det snart blir bättre!!!

Lucas & Co sa...

Pelle har det inte lätt....fy för fotsvamp! Eller tass-svamp heter det kanske. Hoppas han snart e bra igen. Kram!