torsdag 9 april 2009

Påskhelgen är nära

Får jag inget sånt här i helgen blir jag mycket upprörd!


Gårkvällen spenderades i replokalen med bandet och Pelle var hos sambon syster. Han var betydligt piggare när vi hämtade honom denna gång!

Vi ska få hem mammas yngsta labbetik Curry, Pelles systerdotter i helgen. Vi brukar få hem en av tjejerna lite då och då för miljöträning. Det brukar vara roligt och mysigt. Vi får se hur mycket bus hon hittar på... Kanske kommer hon gräva efter påskägg i gräsmattan?


Har sett att diskussionerna om våra älsklingsdjur fästingen har dykt upp på grann-bloggarna! Så det börjar bli dags? Suck...
Jag har provat Frontline, vitlök i hundmaten och örthalsband. Frontline är bra så länge inte hunden badar (då mister det större delen av effekten), vitlök är ju en lök och det är ju inte bra att ge hunden. Örthalsbandet var starkt migrän framkallande hos matte och vad är det då inte för en stackars känslig hundnos? Gifthalsbandet ger utslag hos vissa hundraser (speciellt de med kort päls) och är inte bra om man har flera hundar som leker och slickar på varandra, därav har jag inte provat det på Pelle.
Ett tips är att efter varje runda gå igenom hunden med borste eller kam (beroende på hundras), då kan man fånga upp fästingarna innan de satt sig. Någon annan som har något annat tips?

2 kommentarer:

Jenny sa...

Bärnstenshalsband som man gnider i pälsen dagligen och som sen hunden har på sig. skapar en statiskhet i pälsen som inte fästingar gillar. Helt snällt mot djur å natur! Tänk så mkt ämne som hamnar hos andra vattendjur när hunden badar m Frontline. Har hört från många att det skall vara bra, dock mest till korthåriga hundar, men det är ju Pelle!

Hobbe sa...

Man kan ta av Frontline-halsbandet när man badar, men det är klart man kan få i sig en del när man leker.